
הסדר חובות או הליך חדלות פירעון?
כיום, קיימות שתי גישות עיקריות לטיפול בחובות כלכליים קשים של אנשים פרטיים וחברות שאינם מצליחים לעמוד בהחזרם. גישה אחת היא הליך הסדר חובות, והגישה השנייה נקראת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. במאמר זה נפרט על שני ההליכים השונים, נבין האם ישנה עדיפות להליך אחד על פני אחר, ואיך תדעו מהו ההליך הנכון ביותר עבורכם?
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי
בספטמבר 2019 עם כניסתו של החוק החדש- חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, חל שינוי מהפכני בגישה כלפי בעלי חובות כלכליים ופשיטות הרגל. השינוי העיקרי הוא בגישה של המדינה כלפי אנשים שנקלעו לחובות, ובה החברה מכירה באחריות שלה לדאוג לשיקומם של אלו, ולעזור להם להשתלב בחזרה בחייהם הכלכליים כאזרחים נורמטיבים. ניתן להבחין בשינוי זה בנוסח החוק ובו הוחלף השימוש בכינוי שניתן לאדם שנקלע לחובות- בעבר הוא נקרא- 'חייב', לעומת כינויו העדכני 'יחיד'. מטרות החוק הם: שיקום כלכלי של החייב, הגדלת שיעור החוב שייפרע לנושים, הגברת היציבות והוודאות של הדין, קיצור הליכים והפחתת הנטל הבירוקרטי.
מי רשאי להגיש בקשה להליך חדלות פרעון?
-
יחיד שאינו מסוגל לשלם את חובותיו במועד או מי שסכום חובותיו גבוה משווי נכסיו.
-
נושה
-
היועץ המשפטי לממשלה
חשוב לדעת! הסדר חובות הוא פתרון נוח ועדיף במקרים בהם ניתן להגיע לפשרה, כיוון שהוא מתנהל מחוץ לבית המשפט, בהשוואה להליכי חדלון פירעון ו/או פשיטת רגל, והוצאה לפועל שהינם הליכים מורכבים וארוכים יותר המתנהלים בבית המשפט.
שימו לב! ישנה חשיבות רבה בפנייה לקבלת ייעוץ מקצועי של עורך דין מומחה אשר ייבחן מהו ההליך הנכון עבורך, כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
משרד עורכי דין מורן מלכה מומחה להסדר ומחיקת חובות. אנו נלווה אתכם באופן אישי בכל שלב עד להשגת התוצאה הטובה ביותר. לקביעת פגישת ייעוץ השאירו פרטים
הליך הסדר חובות
הליך הסדר חובות הינו הסכם משפטי שנחתם בין החייב לבין נושה, ההסכם מתנהל ע"י משא ומתן במטרה להגיע לפשרה לצמצום החוב, פריסת תשלומים רחבה יותר, תשלומים קצובים, ולעיתים אף למחיקת חובות בהתאם ליכולת החזרי החובות של החייב תוך השגת תוצאה מקסימאלית בכל תיק ותיק. קראו את המאמר בנושא הסדר ומחיקת חובות שאלות ותשובות